Какво трябва да предостави един детски кът

През последните години детските клубове станаха много популярно и предпочитано място за забавление на децата и почивка за родителите. Удобните зали, пълни с играчки и детски съоръжения са идеални за децата, които могат да играят на воля, а и за възрастните, които през това време разпускат с питие на близката маса. Детските клубове се превърнаха не само в любимо кътче за забавление през почивните дни, но и в предпочитано място за празнуване на рождени дни и други поводи. Затова и все повече заведения създават кът за игра и възможност за организиране на партита.

Какво трябва да предоставя един детски кът, за да си струва да го посетим?

 

Изисквания за помещението

Размерът на помещението трябва да отговаря на предвидения брой деца, като осигурява най-малко 2.5 кв.м. за всяко дете. Малките помещения са идеални за малчуганите до 4 годишна възраст, но по-големите деца имат нужда от повече пространство, тъй като обикновено обичат катерушки, пързалки, батути и други големи съоръжения.

 

Помещението трябва да има достатъчно естествена светлина и вентилация, осигурени посредством подходящи прозорци, които имат отваряемо крило и са добре обезопасени. Подовата настилка трябва да бъде ударопоглъщаща, с нехлъзгава повърхност и удобна за почистване и дезинфекция.

Осветителната, озвучителната и отоплителната инсталация трябва да бъдат на недостъпни за децата места и подходящо обезопасени.

 

Хигиената

Хигиената в детските кътове е особено важна и ви препоръчваме да не правите компромис с нея. Помещението трябва да е чисто, въздухът свеж, да няма натрапчиви и неприятни миризми, счупени, захабени или видимо мръсни играчки. Нужно е да има достъпен и чист санитарен възел за децата. Температурата трябва да е комфортна през цялата година.

Мястото, където ще бъдат настанени възрастните, също трябва да е чисто и удобно.

 

Играчки и съоръжения

Играчките трябва да бъдат подходящи за възрастта на децата, които ще посещават клуба. Те трябва да са лесни за почистване и дезинфекциране, достатъчно на брой за всички деца. Съоръженията трябва да са безопасни и удобни за децата.

Цените за почасово гледане в Montecito Kids

 

Анимацията

Когато избирате детски клуб за посещение, интересувайте се дали има аниматор, който се грижи за децата и следи за тяхната безопасност. Голямо предимство е ако в къта се организират различни игри според възрастта на малчуганите – творчески ателиета, групови занимания. Персоналът трябва да е приветлив, усмихнат и с усет към децата.

 

Храна и развлечение

Разбира се, трябва да помислим и за придружителите на децата, независимо дали искаме да разпуснем през уикенда или да организираме рожден ден. Важно е ние и нашите гости да може да се настаним удобно в заведението към детския кът, да хапнем вкусна храна и да опитаме разнообразни напитки, без да се притесняваме за малките пакостници.

 

Детски кът MONTECITO KIDS ще отговори на всичките ви очаквания

Разположен на два етажа с площ 370 кв.м, детският кът на Комплекс Монтесито предоставя много забавления за вашите деца. На първия етаж се намира зоната за игри – голямо комбинирано съоръжение, зона за малки деца, играчки на различна тематика. Организираме различни занимания като рисуване на картини с пясък, оцветяване на фигурки от дърво и гипс, изработване на бижута от мъниста и макарони, рисуване на лице, четене на приказки и други.

почасово гледане на дете с аниматор

 

В детския кът са на разположение само висококачествени, хипоалергенни и напълно безопасни материали за игра. Усмихнатите ни аниматори ще се погрижат за вашите деца, докато вие вечеряте или се забавлявате.

На втория етаж е зоната за партита и рождени дни. Организираме детска дискотека, караоке парти, много игри и танци. Родителите могат да се разположат в ресторанта на комплекса или в лятната градина и да опитат различни специалитети от българската и интернационална кухня. Очаква ви и релакс в басейна и плажния бар до него. За гостите, които не са от София предлагаме и възможност за настаняване.