Занимателни игри за деца, които за полезни за тяхното образование

Игрите са любимо занимание на децата – чрез тях те неусетно научават много неща за света, за полезното и вредното, за правилните и неправилните постъпки. Придобиват и много умения, полезни в ежедневието, а новата информация ги подготвя и за училище.

Тук ще разгледаме основните видове игри, които ще грабнат вашите малки същества и ще ги потопят в света на знанието по увлекателен начин.

 

Сортери

Игрите за сортиране са може би първите, които родителите поднасят на децата, след като излязат от бебешка възраст. Сортиране по големина, по форма – в отвори или гнезда, научава малките играчи да се вглеждат, да сравняват и запомнят форми, за да могат да се справят с всички елементи и да ги сортират правилно.

 

Кои са животните във фермата, в гората, в морето, в джунглата

Всички деца обичат животните. С образователните игри – тип конструктори, настолни игри със зарче за пътешествие из полето, гората, в морските дълбини, малките майстори и пътешественици опознават средата на животните, кои са техните умения и други интересни неща.

 

Игри за броене

Броенето може да бъде интересна приказка – с игри с кубчета или елементи с числа, които да се подреждат правилно, съответно на броя на предметите. А когато има и състезателен елемент, играта става още по-увлекателна.

 

Игри за развитие на паметта

Мемори игрите са също сред любимите на децата. Най-типична е играта с намирането на двойка еднакви картинки, чрез обръщане на карти, наредени с картините надолу. Когато се играе от две или повече деца като състезателна, тя ги грабва, всеки се старае да запомни какви картини има на картите, обърнати веднъж, но не съчетани.

 

Игри за запознаване с рециклирането, с правилното пресичане и много други

Кое дете няма да се заинтересува от рециклирането, ако му поднесат игра, в която ще се бори срещу дракони и ще се състезава с други деца в правилно рециклиране, за да спаси планетата?

Правилното пресичане на улиците е много важно за безопасността. Игра със светофар, с истински светлини, допълнена с няколко пътни знаци е наистина много интересна, а и полезна, затова си струва да насочите интереса на детето към нея.

 

Дъски за рисуване

Едно от любимите занимания на децата е рисуването. Използването на дъска, за да създадат ново творение, е удобно и лесно. А след това с едно движение на изтриващата линия рисунката изчезва и дъската е готова за нова рисунка. По-късно тези дъски могат да се използват и за писане на букви и цифри, а ако две или три деца с дъски се състезават да напишат вярната буква или числото, получено при събиране на няколко предмета, състезанието е много весело и оспорвано.

 

Говорещи образователни книжки

Много интересни са образователните книжки, към които има възможност за слушане на информация за картините в дадената книжка – професии, животни, автомобили и други. Слушайки обясненията, с всеки път детето затвърждава знанията си в конкретната област.

 

Игри с ръководител възрастен

Не само настолните игри, дъските за рисуване, говорещите книжки и т.н. са увлекателни и обучаващи на нови неща. Родителите  могат да организират състезания за преброяване на предметите на масата, на етажерката, на картина и т.н. Творческите игри с оцветяване на фигурки, изработване на бижута от макарони, жълъди и други материали, рисуване върху пясък и т.н., са много полезни и времето минава неусетно, особено ако в заниманието участват две или повече деца.

 

Игри в детски клуб Montecito Kids

Ако желаете професионалисти да занимават вашето дете, ви препоръчваме да посетите детския клуб Montecito Kids към Комплекс Монтесито. Тук в двуетажната сграда, вторият етаж от която е специално посветен на детски тържества, аниматорите занимават деца в групи според интересите им, предлагат им увлекателни творчески дейности и състезателни игри.

 

Рисуването на лице и оцветяването на фигурки от гипс или дърво е сред предпочитаните занимания. За любителите на приказки и филмчета също има грабващи вниманието предложения. След това обсъждането е много оживено и емоционално. Творческите и образователни занимания в група в Montecito Kids са незабравими и децата искат да се връщат в клуба отново и отново!