Видове игри в детски кът

Игрите в детски кът са любими на малки и големи деца. Те са разнообразни, включват много движения, творчество, съобразителност, и, разбира се, много забавления! Затова всяко дете с удоволствие приема предложението на мама и татко да го заведат на детски кът след детската градина или в почивния ден.

Аниматорите в детския кът имат огромен запас от игри, подходящи за малки деца, както и множество игри, които увличат големите.

Ще опишем някои от най-популярните игри, подходящи за детски кът.

 

Игра с плюшени играчки за малките

Много деца идват в детския кът с плюшените си играчки, а тук има още много такива пухкави зверчета и други плюшени другарчета на малките. Те могат да говорят, да участват в забавни истории, измислени от аниматора или от самите деца, и да водят всички от групата в увлекателни приключения.

 

Познай животното

Децата трябва да познаят животното по звука, който издава имитиращият го аниматор, или по движенията, или по споменаване на любимите му храни и т.н.

 

Търсене на съкровище

Това е любима игра, която увлича цялата компания деца. Търсенето на даден предмет изисква не само обикаляне на залата и надничане в шкафовете, но и преценка къде може да бъде скрит той. Организирането на групи, които претърсват различни части на залата, пести много време. От аниматорите децата научават и други идеи за по-бързо намиране на „съкровището“.

 

Игра с букви от азбуката

Това е игра за по-големи деца, които знаят азбуката, но могат да се включат и по-малки, които са по-напреднали, научили са азбуката и могат да четат. Децата се редуват, като първото дете започва да казва буквите наум. Когато чуе „стоп“, казва до коя буква е стигнало. Всеки от групата трябва да каже по една дума, започваща с тази буква. Който не може да отговори, „изгаря“. Играта приключва, когато остане само едно „неизгоряло“ дете.

 

Спукай балона си първи

Към крака на всяко дете от групата се завързва балон с дълга връв. Децата трябва да подскачат така, че да спукат балоните. Печели детето, което първо спука балона си.

Играта е подходяща за по-големи деца.

 

Развален телефон

Добре позната и на родителите игра е също е за по-големи деца. Групата трябва да се състои от минимум 5 души. Колкото повече участници има, толкова по-забавно е. Първото дете измисля дума и я прошепва на съседа си. Той на свой ред прошепва това, което е чул, на следващото дете, и т.н. Последният играч казва на глас какво е чул. Получават се много забавни изменения между първата измислена дума и думата, която е чуло последното дете.

 

Дърпане на въже

За тази игра трябват участници, които са най-малко на 4 години. Децата се разделят на две групи от по еднакъв брой участници. Всяка група се нарежда в колона. Първите участници от двата отбора хващат двата края на въже, дълго около 2 метра. Целта е единият отбор да издърпа другия отвъд граничната черта, която се намира пред всеки отбор.

 

Тези и още много други забавни игри ви очакват в детски клуб Montecito Kids

С тези, както и с множество други увлекателни игри децата могат да прекарат незабравими часове в любимия на много софийски семейства с деца детски клуб Montecito Kids, част от комплекс Монтесито. Освен популярните игри с балони, дърпане на въже и други, часовете за игра минават неусетно с още любими игри.

 

Цветове

Това е игра, подходяща за малки и големи деца. Започва музика и децата танцуват. Внезапно музиката спира и аниматорът казва даден цвят. Всяко дете трябва бързо да хване предмет с този цвят. Който не успее, изгаря.

 

Летящо килимче

Летящото килимче всъщност е голямо парче плат, например покривка. Децата застават симетрично около него и се държат за килимчето с две ръце. Върху килимчето аниматорът поставя няколко предмета. Децата подскачат едновременно и повдигат килимчето, за да „полети“. При това не трябва да допускат предметите да паднат от килимчето. Играта става още по-забавна, ако се увеличи броят на предметите.

 

Музикален стол

Тази игра увлича и малките деца. Столовете за сядане са с един по-малко от децата в групата играчи. Аниматорът пуска музика, която след малко спира. Всяко дете трябва да седне на стол. Детето, останало без стол, отпада. Играе се до оставане на само едно дете, което е крайният победител.

 

Игрите в група в детски център не само забавляват децата, а и ги учат на много умения, на участие в отбор, на следване на колективна цел. Те оставят незабравими спомени и пробуждат нови интереси у малките участници в отборни игри. За децата ви е не само приятно, но и много полезно да играят в детски клуб. Каним ви в клуб Montecito Kids, с разнообразие от игри за малки и големи. А вие може да си починете и насладите на кафе в красивата зелена градина на комплекс Монтесито или на гурме специалитети в ресторант Монтесито.